Ανακοινώσεις

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

Τραγούδια αξέχαστων συνθετών και ερμηνευτών

Από την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία του

Αναμνήσεις και νοσταλγίες για τους παλαιότερους, στιγμές χαράς και λύπης για τους νεότερους, τέτοια συναισθήματα δημιούργησαν τα τραγούδια και η μουσική που ερμήνευσαν η Ορχήστρα Νέων και η μικτή Χορωδία Δίου, την Κυριακή 22 Δεκέμβρη στο MEDITERRANIAN VILLAGE της Παραλίας Κατερίνης.

Τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών που δεν ζουν πια, τραγούδια που αγγίζουν τις καρδιές , τραγούδια που οι δημιουργοί τους μπορεί να έφυγαν, αυτά όμως θα ζουν αιώνια και θα τραγουδιούνται από γενεές και γενεές.

Ήταν εκεί το βράδυ της Κυριακής, ο Μάρκος Βαμβακάρης με τη Φραγκοσυριανή , ο Βασίλης Τσιτσάνης με τη Συννεφιασμένη Κυριακή, ο Γιώργος Μητσάκης με τη Βαλεντίνα, ο Μανώλης Χιώτης με τα Ηλιοβασιλέματα, ο Γιώργος Ζαμπέτας με το Βοριά, ο Μάριος Τόκας με τον Αλήτη, ο Άκης Πάνου με τον Τρελό, ο Σταύρος Κουγιουμτζής με το Όλα καλά και όλα ωραία, ο Μανώλης Ρασούλης με τις Νταλίκες, ο Μάνος Λοΐζος με τον Καφενέ, ο Μάνος Χατζηδάκης με τη Δίκοπη αγάπη.

Ήταν επίσης εκεί ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδώντας τα Ματόκλαδα που λάμπουν, ο Στέλιος Καζαντζίδης, με το γνωστό του πάθος μας τραγούδησε τη Ζωή του όλη, ο Δημήτρης Μητροπάνος αναζητώντας τη Σαλονίκη ξημερώματα, ήταν εκεί και άλλοι σπουδαίοι και αξέχαστοι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές.

Ήταν εκεί όλοι τους, σαν τους αγγέλους των Χριστουγέννων, μέσα στα μάτια των παιδιών της ορχήστρας, στα πρόσωπα των ερμηνευτών, της σπουδαίας Γιώτας Νέγκα, της Φιλιώς Σέρβου, της Όλγας Ζορμπά, του Νίκου Μπίνου, του Γιώργου Καρκάλη, που κάτω από τις οδηγίες του μαέστρου τους Νίκου Πατρή, απέδωσαν με καταπληκτικό τρόπο τα αξέχαστα τραγούδια τους.

Όμορφη και νοσταλγική βραδιά, κάποια όμως στιγμή, τι κρίμα τέλειωσε.

Οι άγγελοι έπρεπε να επιστρέψουν εκεί ψηλά. Εκεί που ζουν αιώνια… με την ελπίδα να μας ξανάρθουν.