Ορχήστρα Νέων

Ιστορικό

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

Ορχήστρα Νέων Δίου

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, είναι ένα από τα τμήματα που ανήκουν σήμερα στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Ιδρύθηκε το 2007 από τον πρώην δήμο Δίου, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου.

Αποτελείται από 50 και πλέον νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής του αρχαίου Δίου, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, παρά το μικρό χρόνο ζωής της, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών και μουσικών αφιερωμάτων με επώνυμους καλλιτέχνες, όπως τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Αντώνη Ρέμο, το Δημήτρη Μπάση, τη Γιώτα Νέγκα, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Μελίνα Ασλανίδου, το Νίκο Ζιώγαλα, τη Σοφία Παπάζογλου, την Ξανθίππη Καραθανάση, τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο, τον διεθνούς φήμης τραγουδοποιό Ντέμη Ρούσσο, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στην κρατική τηλεόραση, στο μουσείο της Ακρόπολης και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, Στουτγάρδη Γερμανίας, Αρχαία Έφεσο Τουρκίας, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Μαζί με την Ορχήστρα, εμφανίζεται συχνά και η Χορωδία, η οποία αποτελείται από τους γονείς κυρίως των παιδιών της Ορχήστρας. Μια σπάνια αλλά όμορφη συνύπαρξη.

Αυτό το μοναδικό μουσικό σύνολο διδάσκει και διευθύνει από την ίδρυσή του με ιδιαίτερη μαεστρία, επίσης ένας νεαρός αλλά ταλαντούχος δάσκαλος μουσικής, καταγόμενος και αυτός από το Δίον, ο Νίκος Πατρής.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νέων Δίου περιέχει ως επί το πλείστον επιτυχίες μεγάλων ελλήνων συνθετών, παλαιών και νέων που κινούνται στο χώρο του έντεχνου λαϊκού αλλά και παραδοσιακού ελληνικού τραγουδιού.

Αποκορύφωμα της αξιοθαύμαστης πορείας της ήταν οι δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής της Θες/νίκης, η συμμετοχή της τρείς φορές, στην γνωστή εκπομπή , «στην υγειά μας» και η συναυλία που έδωσε την παγκόσμια ημέρα των μουσείων, στο μουσείο της Ακρόπολης.

Άξιο αναφοράς είναι το φιλανθρωπικό έργο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή της ορχήστρας σε πολλές εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση συλλόγων, όπως της Μέριμνας του παιδιού Κατερίνης, του συλλόγου παιδιών με καρκίνο κ.λ.π.