Ανακοινώσεις

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου τιμά τον Αλέξη Κωστάλα

Ο Αλέξης Κωστάλας είναι γνωστό ότι είναι επίτιμος δημότης του δήμου Δίου επί εποχής δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου.

Παρουσίασε τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις του δήμου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, καθώς και του Φεστιβάλ Ολύμπου. Συνεχίζει να κάνει το ίδιο και με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια. Ο Αλέξης Κωστάλας είναι αλήθεια πως ταυτίστηκε με το Δίον και την Πιερία γενικότερα.

Πολλοί είπαν ότι σε κάθε εκδήλωση «τα παίρνει χοντρά» και μάλιστα εκδήλωσαν και τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτό.

Η αλήθεια όμως είναι, όσο παράξενο και αν ακούγεται, ότι ο Κωστάλας τουλάχιστον για τις εκδηλώσεις του πρώην δήμου Δίου, του Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, δεν πήρε ποτέ μα ποτέ, ούτε ένα ευρώ. Πρόσφατα βρέθηκε και πάλι στην Πιερία, να παρουσιάσει την τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, καλεσμένος της ελληνικής ομοσπονδίας πάλης.

Με την ευκαιρία ο Αλέξης Κωστάλας, ευχαρίστως παρουσίασε, πάντα αφιλοκερδώς, την πρώτη εκδήλωση του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο Δίου, πόσο μάλιστα που επρόκειτο για χοροθέατρο, που είναι το στοιχείο του.

Η παράσταση αυτή ως γνωστό έγινε με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, των πρέσβεων των τιμώμενων χωρών και πολλών άλλων επισήμων.

Στην ανάπαυλα αυτών των υποχρεώσεων του Αλέξη Κωστάλα , η διοίκηση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, του επεφύλαξε μια έκπληξη.

Του χάρισε το πορτραίτο του… δια χειρός της ζωγράφου Ειρήνης Γάβρη, η οποία είναι και μέλος του συλλόγου. Συγχρόνως του ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ θα εισηγηθεί στην πρώτη Γενική Συνέλευση να ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, για την πολύτιμη και αφιλοκερδή προσφορά του.

« Αυτά μου κάνετε και δεν ξεκολλώ από την Πιερία» απάντησε κατασυγκινημένος, ο άνθρωπος με την ποιό γνώριμη και γοητευτική φωνή της Ελλάδας…