Ανακοινώσεις

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

Απολογισμός εκδηλώσεων και δράσεων 2013 - Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου

Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Πριν σας παρουσιάσω τον απολογισμό του 2013 τον οποίο ομόφωνα έχει εγκρίνει το Δ.Σ, αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο λόγο δημιουργίας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Είναι γεγονός πως το Δίον συγκαταλέγονταν κατά την αρχαιότητα μεταξύ των σπουδαιότερων πόλεων της αρχαίας Ελλάδας. Ήταν ισάξια πόλη με τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Επίδαυρο, τη Βεργίνα. Αποκαλούνταν μάλιστα ως ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, για τα ιερά των ολύμπιων θεών και τις σπουδαίες θρησκευτικές τελετές που τελούνταν σε αυτήν. Ήταν επίσης σπουδαίο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο, για τα γνωστά από την αρχαιότητα «Ολύμπια εν Δίω», τους ολυμπιακούς αγώνες της Μακεδονίας, δεύτερους σε αξία μετά τους ολυμπιακούς της αρχαίας Ολυμπίας, που διοργανώνονταν στο αρχαίο θέατρο και στο αρχαίο στάδιο του Δίου.

Τη σπουδαία αυτή πόλη της Πιερίας, της Μακεδονίας, της Ελλάδας, που με ειδικό νόμο η πολιτεία τιμητικά και δικαιωματικά πριν μερικά χρόνια έκανε δήμο, της αφαίρεσαν πρόσφατα αυτό το ελάχιστο προνόμιο.

Σ’ αυτή την ιστορική πόλη και τα άλλα διαμερίσματα που υπάγονται σε αυτήν, με τη νέα τάξη πραγμάτων, έπαψαν να υφίστανται παντελώς υπηρεσίες και λειτουργίες αλλά κυρίως εκδηλώσεις και δράσεις που αναφέρονταν στον πολιτισμό και είχαν έως τότε την αμέριστη υποστήριξη του δήμου. Η πανελλήνια ανάδειξη του Δίου με την παρουσία και το έργο Παντερμαλή, αλλά και η ανοδική πορεία, από την αυτόνομη λειτουργία του ως δήμος, ανακόπτεται ανησυχητικά.

Η δημιουργία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, ήταν μια αναγκαιότητα, που έπρεπε να καλύψει αυτό το κενό. Άλλωστε το ίδιο έχουν κάνει προ πολλού και άλλες αρχαίες πόλεις. Στους Δελφούς έχει δημιουργηθεί το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ολυμπία το Παγκόσμιο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, στην Επίδαυρο το Πολιτιστικό Κέντρο Επιδαύρου.

Είναι γεγονός πως το καταστατικό μας περιέχει πολλά κοινά στοιχεία με τα προαναφερόμενα πολιτιστικά κέντρα, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση, να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε αγγίξει ακόμα το έργο τους και την αναγνώριση τους. Φιλοδοξούμε όμως να συμβεί αυτό στο μέλλον.

Άλλωστε οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Επίδαυρος αλλά και η γειτονική μας Βεργίνα, έχουν καταφέρει να ανακηρυχτούν από την ΟΥΝΕΣΚΟ, σε παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Εμείς δυστυχώς, αυτό δεν το καταφέραμε ακόμη ούτε στον Όλυμπο. Επομένως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και εμείς ως Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, αλλά και γενικότερα όλοι οι φορείς της Πιερίας.

Ας προχωρήσουμε όμως στο θέμα της σημερινής μας διαδικασίας κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στη δράση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε από την επίσημη αναγνώριση του, από το πρωτοδικείο Κατερίνης και αφορά κυρίως την περίοδο του 2012. Να σημειωθεί ότι την ευθύνη της διοίκησης την περίοδο αυτή είχε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που όρισαν τα ιδρυτικά μέλη στην πρώτη ιδρυτική συνέλευση και αυτοί ήταν οι:

Καραλιάς Γιάννης, πρόεδρος
Σακκούλας Βασίλης, ταμίας
Καρανάτσιος Σπύρος, μέλος
Γκριμούλα Μαρία, μέλος
Παπαχρήστος Γρηγόρης, μέλος

Άξια αναφοράς από τη δράση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής το 2012, είναι:
1. Η συναυλία στο αρχαίο θέατρο Δίου, αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, με την Μελίνα Ασλανίδου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, στα πλαίσια του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
2. Η συναυλία στο Κάστρο του Πλαταμώνα, αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, με το Δημήτρη Μπάση και τον Παναγιώτη Πετράκο, για φιλανθρωπικό σκοπό του συλλόγου «Ευχή Ζωής» της Λάρισας.
3. Η συναυλία στην Κατερίνη, με το Μίμη Πλέσσα, το Δημήτρη Μπάση, τη Μελίνα Ασλανίδου, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Αλέξη Κωστάλα, υπέρ της Μέριμνας του Παιδιού Κατερίνης,
4. Η συμμετοχή της ορχήστρας μας για πρώτη φορά, στην εκπομπή της ΝΕΤ «στην υγειά μας»
5. Η συναυλία στη Βέροια, στο Μέγαρο Μουσικής, με τη Γιώτα Νέγκα, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Σοφία Παπάζογλου, το Νίκο Ζιώγαλα, τον Αλέξη Κωστάλα, για φιλανθρωπικό σκοπό του δήμου Βέροιας.
6. Η συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, με τη Γλυκερία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του συλλόγου Μικρασιατών Κατερίνης.

Ομολογουμένως ιδιαίτερα πλούσιος απολογισμός ενός συλλόγου που δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε ένα χρόνο ζωής από τη σύστασή του. Με την επίσημη αναγνώριση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, από το πρωτοδικείο Κατερίνης το Φεβρουάριο του 2013, πραγματοποιείται την 10η Μαρτίου 2013 η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της, με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το νέο Δ.Σ αποτελούν:
Γκριμούλα Μαρία, πρόεδρος
Καρανάτσιος Σπύρος, αντιπρόεδρος
Παπακώστας Στέφανος, Γενικός Γραμματέας
Σακκούλας Βασίλης, ταμίας
Παπαχρήστος Γρηγόρης, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Καραλιάς Γιάννης, μέλος
Αμανατίδης Γιώργος, μέλος
Πουλιοπούλου Ειρήνη, μέλος
Τσιμήτρη Μαρία, μέλος

Την Ε.Ε αποτελούν
Βασιλείου Αναστασία, πρόεδρος
Γερονάτσιου Ανατολή, μέλος
Πελτέκη Βάσω, μέλος

Δεκαέξι σημαντικές εκδηλώσεις περιέχει ο απολογισμός του 2013. Μεγάλοι σταθμοί οι συναυλίες της Ορχήστρας Νέων Δίου αλλά και της Χορωδίας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Φεστιβάλ της αρχαίας Εφέσου, η εμφάνισή της άλλες δύο φορές στην τηλεοπτική εκπομπή «στην Υγειά μας».

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου το 2013
1. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσ/νίκης (28/1/2013)
2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ ‘ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ’ (9/2/2013)
3. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, σε συνεργασία με το σύλλογο Νεοκαισαρειωτών, για φιλανθρωπικό σκοπό. (23/2/2013)
4. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, σε συνεργασία με το σύλλογο Νεοκαισαρειωτών, υπέρ της Λάμψης της Αγάπης Κατερίνης. (30/3/2013)
5. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5/2013)
6. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ, υπέρ του συλλόγου αιμοδοτών (23/6/20103)
7. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΗΠΑ (5/7/2013)
8. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ (28/7/2013)
9. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, συνεργασία με το σύλλογο ΔΗΜΗΤΡΑ (14/8/2013)
10. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΔΟΜΟΚΟΥ, συνεργασία με το δήμο Δομοκού. (30/8/2013)
11. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟ, συμμετοχή στο 45ο Φεστιβάλ του δήμου Σέλτζουκ Τουρκίας (5/9/2013)
12. ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ALPHA, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» (29/10/2013)
13. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, συμμετοχή στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013, του δήμου Κατερίνης, (25/12/2013)
14. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, συνεργασία με το δήμο Βέροιας, για φιλανθρωπικό σκοπό. (30/11/2013)
15. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, συνεργασία με το δήμο Φαρσάλων, για φιλανθρωπικό σκοπό. (21/12/2013)
16. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, με τη Γιώτα Νέγκα, ΣΤΟ MEDITERRANIAN HOTEL Παραλία Κατερίνης (22/12/2013)

Κυρίες και Κύριοι

Δεν χρειάζεται μετά την παρουσίαση αυτού του απολογισμού να πει κανείς πολλά λόγια, τουλάχιστον στο χώρο της μουσικής. Είναι γεγονός πως το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στο μικρό χρονικό διάστημα της ζωής του, εξελίχθηκε στο μεγάλο πρεσβευτή της Πιερίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Με τις δύο συναυλίες του στο εξωτερικό, στην Στουτγάρδη της Γερμανίας και στην αρχαία Έφεσο της Τουρκίας, με τις τρείς εμφανίσεις της ορχήστρας και της χορωδίας στη μεγαλύτερη από πλευράς θεαματικότητας τηλεοπτική εκπομπή «στην Υγειά μας», η οποία ως γνωστό μεταδίδεται δορυφορικά σε όλο τον κόσμο, έκανε σε χιλιάδες κόσμο γνωστό το Δίον και την Πιερία. Δεν γνωρίζω να έχει προβληθεί ποτέ η Πιερία κατ’ αυτό τον τρόπο και σε τέτοιο βαθμό.

Όπως δεν γνωρίζω άλλο πολιτιστικό οργανισμό να έχει εμφανιστεί στο μέγαρο μουσικής, στο μουσείο της Ακρόπολης, σε μεγάλα φεστιβάλ και κορυφαίες εκδηλώσεις σ’ όλη την Ελλάδα, να έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, να έχουν εκφραστεί για αυτόν με θαυμασμό επώνυμοι άνθρωποι του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών.

Κι όμως το παράδοξο είναι ότι, παρά την πανελλήνια αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, δεν συμβαίνει το ίδιο και εντός της Πιερίας.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι και οι φορείς που στήριξαν έως σήμερα οικονομικά και ηθικά τις προσπάθειες και το έργο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, είναι κυρίως εκτός των συνόρων της Πιερίας. Χαρακτηριστικό δυστυχώς γνώρισμα αυτού του τόπου.

Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο κάποιους ευεργέτες μας για την οικονομική και ηθική υποστήριξη τους. Την επιχείρηση «Νερό Διός», για την οικονομική προσφορά και τη δωρεάν παροχή εμφιαλωμένων νερών. Την γενναιόδωρη προσφορά του κ. Αμανάτη Ταγκαλίδη, της στολής της ορχήστρας μας. Την επιχείρηση Mediterranian Hotels, του κ. Λάμπρου για την δωρεάν φιλοξενία των εκδηλώσεων μας. Την κάβα-ταβέρνα του κ. Αδάμου στο Κίτρος, για τη φιλοξενία της ορχήστρας μας, την κάβα του κ. Κούρτη στη Ράχη, για την προσφορά κρασιών, την επιχείρηση γεωργικών εργαλείων της κ. Ειρήνης Καρά, για τη προσφορά ενός χορτοκοπτικού μηχανήματος, το γραφείο τουρισμού Βελώνη, για την οικονομική προσφορά στο σύλλογό μας.

Βέβαια θα ήταν παράληψη να μη ευχαριστήσουμε κάποιους σπουδαίους ανθρώπους του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν ηθικά και όχι μόνο το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Τον επίτιμο δημότη μας και γνωστό διεθνώς παρουσιαστή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, Αλέξη Κωστάλα, που αφιλοκερδώς συμμετέχει στις εκδηλώσεις μας, τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά που στηρίζει πάντα τις προσπάθειές μας, τους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο, για την τιμητική συμμετοχή τους σε συναυλίες της ορχήστρας. Τους ερμηνευτές Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου, Ξανθίππη Καραθανάση, Σοφία Παπάζογλου, Γιώτα Νέγκα, για τη φιλική συμμετοχή τους στις συναυλίες της ορχήστρας μας. Τους ηθοποιούς Κώστα Μυστακίδη και Γιώργο Χανδόλια για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο αφιέρωμα για τον Καβάφη.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή, για την τιμητική πρόσκληση της ορχήστρας και της χορωδίας μας στο μουσείο της Ακρόπολης, τη διεθνή μέρα των μουσείων. Ήταν για όλους μας μια αξέχαστη εμπειρία.

Θα ήταν παράλειψη να μη ευχαριστήσουμε το Σπύρο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, για την εμπιστοσύνη και τη δυνατότητα να εμφανιστεί η ορχήστρα και η χορωδία μας τρείς φορές στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «στην Υγειά μας». Αυτή την τιμή δεν την έχει καμιά άλλη ορχήστρα στην Ελλάδα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς ανά την Ελλάδα για τις τιμητικές τους προσκλήσεις να συμμετέχουμε σε κορυφαίες εκδηλώσεις του τόπου τους.

Ιδιαίτερα τους δήμους Βέροιας, Αμφίπολης, Δομοκού, Φαρσάλων, Πύδνας-Κολινδρού, Κατερίνης και αρχαίας Εφέσου. Τους συλλόγους Νεοκαισαριωτών Στουτγάρδης, Δήμητρας Αιγινίου, Αιμοδοτών Τρικάλων Ημαθίας, Αγίου Φωτίου Θεσ/νίκης, Ευχή Ζωής Λάρισας, Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.

Χωρίς τη συμβολή και την ηθική κυρίως στήριξη όλων αυτών, σίγουρα δεν θα είχαν επιτευχθεί όλα αυτά τα σπουδαία, για τα οποία σήμερα όλοι εμείς του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, είμαστε υπερήφανοι.

Βέβαια το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στηρίζεται κυρίως στις δικές του δυνάμεις, που είναι τα μέλη του. Οι γονείς των παιδιών της ορχήστρας, τα μέλη της χορωδίας, αρκετοί επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του, και σίγουρα οι άνθρωποι της διοίκησης που έχουν την κύρια ευθύνη και φροντίδα της λειτουργίας του και τους οποίους προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω. Μερικοί από αυτούς δίνουν τη ψυχή τους, χωρίς να αποβλέπουν σε τίποτα προσωπικό.

Το μεγάλο όμως μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στα παιδιά μας, που με το αστείρευτο ταλέντο τους, σε κάθε εμφάνιση τους μας κάνουν υπερήφανους. Πολλά επίσης οφείλουμε στους σπάνιους ερμηνευτές μας, τη Φιλιώ, τον Αλέξη, τη Μαρίκα, την Όλγα, το Διονύση, τη Στέλλα, το Φώτη και το Γιώργο καθώς και στη χορωδία μας που δίνει άλλο χρώμα στις εμφανίσεις μας. Επιτρέψτε με να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε κάποιους μουσικούς μας, στο Μανώλη, το Μπάμπη, τον Τάσο, τον Γιώργο, το Βαγγέλη, το Γιάννη και τέλος στον βασικό συντελεστή αυτού του οικοδομήματος, τον μαέστρο μας το Νίκο Πατρή.

Κυρίες και Κύριοι

Θα μπορούσε κανείς να επαναπαυθεί στις δόξες όλων αυτών των επιτυχιών.

Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, έχουμε υψηλότερους στόχους και φιλοδοξίες για το μέλλον. Να αναφέρουμε κατ΄αρχήν, ότι οι προσκλήσεις για συναυλίες, συνεχίζονται καθημερινά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στις 22 Φεβρουαρίου η ορχήστρα μας, θα δώσει συναυλία στη Λάρισα, μετά από πρόσκληση του δήμου και άλλων φορέων της πόλης. Στις 6 Απριλίου η ορχήστρα μας θα βραβευθεί από τον Ροταριανό Όμιλο Θεσ/νίκης και συγχρόνως, στην ίδια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονία Παλλάς, θα δώσει συναυλία.

Το καλοκαίρι είναι προσκεκλημένη να εμφανιστεί στα «Πρέσπεια» στις γνωστές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Άγιο Αχίλλειο, στις λίμνες των Πρεσπών Φλώρινας.

Υπάρχει και μια σειρά άλλων προσκλήσεων και προτάσεων οι οποίες αφού πρώτα αξιολογηθούν στη συνέχεια θα ανακοινωθούν. Μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας και ότι έχει σχέση με τη δραστηριότητα του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στο SITE που έχουμε πρόσφατα δημιουργήσει, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dionculture.gr Μπορείτε επίσης να μας στέλνετε τα μηνύματά σας στο e-mail, info@dionculture.gr

Στα άμεσα σχέδια μας που αποτελούν και τον προγραμματισμό για το 2014, είναι η δημιουργία και άλλων τμημάτων και δράσεων.

Όπως:
• Η χορωδία νέων
• Η χορωδία Βυζαντινής μουσικής
• Η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής
• Η δημιουργία θεατρικού τμήματος
• Η επαναλειτουργία του τμήματος ψηφιδωτών
• Η ποίηση, η ζωγραφική, το βιβλίο

Επίσης στις προτεραιότητες μας είναι να προσελκύσουμε συμπολίτες μας και όχι μόνο, που μπορούν και επιθυμούν να συνεισφέρουν στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Στόχος μας είναι όχι μόνο να αναδείξουμε το σπουδαίο πολιτισμό του αρχαίου Δίου, αλλά και να παράγουμε δικό μας σύγχρονο πολιτισμό.

Ιδιαίτερα σήμερα που στη χώρα μας όλα τελούν υπό κρίση και κυρίως κρίση παιδείας και πολιτισμού.

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, δημιουργήθηκε αυτό το στόχο να υπηρετεί. Την ανύψωση του κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας και των συμπολιτών μας.

Πιστεύουμε πως μέχρι σήμερα το πράττουμε με ιδιαίτερη συνέπεια.

Μπορούμε και θα εργαστούμε για αυτό, να πετύχουμε πολύ περισσότερα.