Ανακοινώσεις

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

Η Ορχήστρα Νέων Δίου στην Κάτω Μηλιά

Κάτι εξαιρετικά σπουδαίο γίνεται τα τελευταία χρόνια στα παρολύμπια χωριά του πρώην Δήμου Δίου. Κάτι που ξεπερνάει όχι μόνο τις δυνατότητες μιας 'επαρχίας' της επαρχίας, αλλά και σοβαρών αστικών κέντρων με μακρά παράδοση στον πολιτισμό. Αναφέρομαι στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Λογαριάζω πως στην επιτυχία αυτού του εκπληκτικού έργου οδήγησε κυρίως η ευτυχής σύμπτωση να συνεργαστούν αρμονικά δυο άνθρωποι - οι πρωτεργάτες, γιατί σαυτό το εγχείρημα συνέβαλαν, είναι βέβαιο, πολλοί ακόμη – . Καθένας στον τομέα του εργάστηκε μεθοδικά, ώστε η ιδέα του οραματιστή πρώην δημάρχου Γρ. Παπαχρήστου να υλοποιηθεί χάρι στο ταλέντο και το μεράκι, τη σκληρή δουλειά αλλά και την καλλιτεχνική αξία του μαέστρου/δασκάλου Νίκου Πατρή. Έτσι, εμείς αλλά και το Πανελλήνιο χαιρόμαστε αυτό που είναι σήμερα η Ορχήστρα Νέων του Δίου και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια με ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Ευτυχής υπήρξε και η συγκυρία να συμμετάσχει η Ορχήστρα Νέων Δίου στην καθιερωμένη εκδήλωση για το κλείσιμο της περιόδου του Συλλόγου Οι Λαζαιοι, στην Κάτω Μηλιά, στις 22 Ιουνίου, με αφορμή και τα 50χρονα από την ίδρυσή του. Μαγευτική η βραδιά, άψογη η ορχήστρα στο πρώτο και μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, επιτυχής και η συνεργασία με την ορχήστρα του Συλλόγου σε κάποια πανελλήνια τραγούδια, αλλά και η σύμπραξη της ορχήστρας με τον Μηλιώτη οργανοπαίχτη Θόδωρο Τζήκα στο κλαρίνο, στα τέσσερα πέντε μηλιώτικα τραγούδια με τα οποία έκλεισε η βραδιά.

Ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθεατράκι στην πλατεία, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο, μέγα το πλήθος, διάχυτη η μαγεία. Ο Γρηγόρης ο Παπαχρήστου και σύσσωμο το Δ.Σ. του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, παρακολούθησαν, μαζί με τους Μηλιώτες, με έκδηλη την ικανοποίηση. Η εντυπωσιακή ως τώρα πορεία έφερε τη φημισμένη πια ορχήστρα σε πολύ ιδιαίτερους χώρους εντός Ελλάδος ( Μουσείο Ακρόπολης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ), αλλά και στο εξωτερικό και οι προσκλήσεις φτάνουν σωρηδόν για νέες εμφανίσεις.

Από εμάς
ένα θερμό χειροκρότημα
ένα μεγάλο ευχαριστώ
ένα δυνατό εύγε.

Γιάννης Πούλιος, Φιλόλογος