Ανακοινώσεις

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο ψηφιδωτών στο Δίον Πιερίας

Ολοκληρώνονται με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή τα μαθήματα του 15νθήμερου σεμιναρίου μαθημάτων της τέχνης του ψηφιδωτού που διοργάνωσε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Αυτά πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και τα παρακολούθησαν 15 μαθητές από διάφορα σημεία της χώρας.

Στο σεμινάριο διδάσκει ο Βαγγέλης Γαληνός, ένας από τους σπουδαιότερους ψηφιδογράφους σήμερα της Ευρώπης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός από το να διδαχθούν την τέχνη του ψηφιδωτού σε ένα υπέροχο περιβάλλον, συγχρόνως να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την τεχνική των ψηφιδωτών στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στον διατηρητέο βυζαντινό ναό της Παναγίας στην Κονταριώτισσα και να γνωρίσουν τις μοναδικές αγιογραφίες που σώζονται εκεί από τον 10ο αιώνα.

Φιλοξενήθηκαν επίσης από την ηγουμένη και τις αδελφές της μονής του Οσίου Εφραίμ και γνώρισαν από κοντά τις δραστηριότητες στη ζωγραφική, στη γλυπτική και στο ψηφιδωτό των μοναχών του μοναστηριού. Ακόμη, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, καθώς και τις εικαστικές εκθέσεις των τριών τιμώμενων χωρών του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή, όπου οι μαθητές θα παραλάβουν από τον δάσκαλό τους το έργο που κατασκεύασαν, καθώς και τη βεβαίωση συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο σεμινάριο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Φεστιβάλ Ολύμπου "Αρχαιολογικές Ομιλίες" που θα παρουσιάσει ο καθηγητής και πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής και έτσι ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικό αυτό σεμινάριο, το οποίο από ότι λένε οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με διαφορετική πάντα θεματολογία.

Τέλος, η πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Μαρία Γκριμούλα, δήλωσε: «Φιλοδοξούμε το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, να μετατραπεί σε κέντρο ψηφιδωτού όλης της Ευρώπης».