Ανακοινώσεις

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών

Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Δημαρχείο, Κονταριώτισσα Πιερίας,
ΤΚ 601 00

Tηλέφωνο:

6937373166 (Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων),
6972469952 (Μαρία Γκριμούλα,
πρόεδρος)

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Για 62η συνεχή χρονιά οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσ/νίκης, πραγματοποίησαν την Κυριακή 6 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» τη μεγάλη κοινωνική εκδήλωση των βραβεύσεων έργων ευποιίας, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση βραβεύονται οργανώσεις και άτομα, για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και το συνάνθρωπο. Φέτος μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, της οποίας η συμβολή στην ποιοτική προβολή της ελληνικής μουσικής, αλλά και η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο με τις φιλανθρωπικές της συναυλίες, αναγνωρίζεται πλέον σε πανελλήνιο επίπεδο.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο οποίος αναφέρθηκε στα «Μακεδονικά Οχυρά». Χαιρετισμό εκ μέρους των Ροταριανών Ομίλων απηύθυνε η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσ/νίκης κ. Δανάη Παλαμίδου, ενώ τους βραβευόμενους, στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια, παρουσίασε ο πρόεδρος της κοινής επιτροπής βραβεύσεων, ομότιμος καθηγητής ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μιχάλης Μαμόπουλος.

Βραβεύτηκαν συνολικά δεκαοχτώ σύλλογοι και πολίτες από τη Β. Ελλάδα, για τη μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο. Το βραβείο στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, για τη συμβολή με την Ορχήστρα Νέων, στη διάσωση και τη διαρκή προβολή της ελληνικής μουσικής, το οποίο αντιστοιχούσε σε αργυρό μετάλλιο, επέδωσε στην πρόεδρο κ. Μαρία Γκριμούλα, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Πανοράματος, κ. Μάκης Καραστάθης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι των Ροταριανών Ομίλων Θεσ/νίκης και πολλοί εκπρόσωποι των πολιτειακών, στρατιωτικών και άλλων αρχών.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση ερμηνεύοντας έργα γνωστών ελλήνων συνθετών, εντυπωσιάζοντας για ακόμα μια φορά το πολυπληθές ακροατήριο. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Φιλιώ Σέρβου και η Όλγα Ζορμπά. Την ορχήστρα διεύθυνε ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης, απήγγειλε αποσπάσματα από τον μονόλογο του Άμλετ, ενώ η τελετή έκλεισε με δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων.

«Μια ακόμα σημαντική προβολή και τιμή για το Δίον και την Πιερία, εξ αιτίας των ταλαντούχων παιδιών της Ορχήστρας Νέων Δίου, αλλά και της επιμελημένης δουλειάς των ανθρώπων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, οι οποίοι απ’ ότι μας πληροφορούν, ετοιμάζουν και νέες εκπλήξεις. Η Πιερία απέκτησε πια, ένα σπουδαίο πρεσβευτή, που την εκπροσωπεί και την προβάλει επάξια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.. Αξίζουν πολλά – πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του αξιόλογου έργου που επιτελείται στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου!!!»